1.ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАН МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
1.1 Населений пункт Нова Борова
1.2 Область

Житомирська

1.3 Повна назва органа місцевого самоврядування ОТГ Новоборівська селищна рада
1.4 Кількість населених пунктів

19

1.5 Кількість населення

8500

1.6 Повна назва органу управління ОТГ відповідального за впровадження практики

Виконавчий комітет Новоборівської селищної ради

1.7 Повна поштова адреса ОМС:

вул. Незалежності 11, смт. Нова Борова, Хорошівський р-н., Житомирської області, 12114

1.8 Телефон (з кодом міжміського зв’язку) +380982552931
1.9 Адреса електронної пошти ОМС matvienko.anna.nb@gmail.com
1.10 Офіційний сайт ОМС ОТГ  https://novoborivska-gromada.gov.ua/
1.11 ПІБ керівника ОМС ОТГ Рудюк Григорій Лаврентійович
1.12 ПІБ керівника відділу, відповідального за впровадження практики Семеній Руслан Іванович

ЗМІСТ

Назва практики

Створення безпечного середовища в ОТГ

Період початку впровадження практики

лютий 2018 р. – безстроково

Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджено практику

Вулиці смт. Нова Борова, були не освітлені, тому значно підвищилась кількість злочинів, почастішали випадки викрадення особистого майна, нанесення тілесних ушкоджень, грабунку. Діти, учні шкіл, очікували шкільний автобус на відкритому просторі, були не захищені від палючого сонця та дощу, та знаходились в безпосередній близькості з дорогою, що створювало небезпеку для їх життя та здоров’я.

Передумови: що сприяло запровадженню практики, спонукало до вирішення проблеми; причини створення практики

Довгий час в ОТГ спостерігалось підвищення рівня злочинності. Було запропоновано на сесіях встановити засоби безпеки. Очікувалось, що це дасть можливість запобігти скоєнню злочинів, підвищити рівень їхнього розкриття. Водночас люди відчують себе в більшій безпеці під час засідання робочої групи з питань безпеки, було висунуто питання про створення на території Новоборівської ОТГ безпечного середовища для дітей та мешканців громади.

Під час пограбування магазину по вул. Пушкіна, в пошуку злочинців значну роль відіграв відео запис, який зафіксував автомобіль грабіжників з магазину навпроти. Мешканцями громади в ході аналізу було виділено в першочергові задачі, питання про недостатню освітленість вулиць в громаді. Ще одним турбуючим питанням визнано небезпеку перебування дітей та мешканців громади на необлаштованих зупинках. Батьки дітей громади, були стурбовані перебуванням дітей на необлаштованих майданчиках для очікування шкільного автобусу.

Опис практики: ініціативи, діяльність в громаді, алгоритм впровадження практики, застосовані методи вирішення проблеми, цільова аудиторія, виконавці, партнери

У ході реалізації проекту ГО «Спілка ветеранів та учасників АТО», ПРООН Україна та Новоборівської селищної ради реалізовано проект «Встановлення споруд «Безпечні зупинки» на території Новоборівської ОТГ». За допомогою ПРООН Україна встановлено дев’ять безпечних зупинок, ще десять зупинок було встановлено за допомогою небайдужих мешканців та представниками малого бізнесу Новоборівської ОТГ. Встановлення зупинок убезпечило дітей та дорослих мешканців громади, під час очікування громадського транспорту.

Рішенням сесії встановлено вуличне освітлення біля зупинок та на центральних вулицях Нової Борової. В ході проведення освітлення вулиць, було вирішено максимально убезпечити мешканців громади, у вечірній час, та освітлено 37% громади.

Депутатом обласної ради, на звернення депутатів селищної ради, надано цільову допомогу на встановлення системи відеоспостереження. Система відеоспостереження була встановлена біля шкіл смт. Нова Борова та центральними вулицями селища, таким чином щоб проглядались усі вулиці, в’їзди та виїзди з населеного пункту. Вивід цифрової інформації зберігається на центральному сервері і може стати вагомим доказом при вчиненні злочинів. Цільова аудиторія практики 8500 мешканців громади, 1251 дитина, 36 осіб з обмеженими фізичними можливостями , з них 9 дітей.

Результати практики: які отримані якісні і кількісні показники, на що позитивно вплинула реалізація практики, чиї проблеми вирішено, які системні зміни в громаді досягнуті

За період встановлення, (згідно опитування) безпечними зупинками скористалися 12 567 разів, 73% мешканців (6205 громадян), хоча б раз  користувалися зупинками. Відповідно до цього ж опитування 54% (4590чоловік) мешканців громади відзначили, що значно комфортніше почуваються з часу встановлення вуличного освітлення та відеоспостереження.

Іршанську запрацювали 4 відеокамери, а в Новій Боровій – 8 відеокамер денно-нічного типу з безперервним записом та підведенням до централізованої точки збору інформації. Спеціалістами прораховано кут встановлення камер таким чином, що охоплено найбільшу територію об’єкта.

За період введення в дію системи відеоспостереження (21.05.2018р.) попереджено один факт вандалізму в центрі селища.

Які були перешкоди у реалізації практики, складнощі, як вдалось їх подолати, що сприяло успіху

Основною складністю при створенні безпечного середовища був значний брак коштів на проведення повного переліку заходів. По при те,  керівництвом ОТГ проведено ряд громадських зібрань, висвітлено в соціальних мережах, написано ряд звернень, таким шляхом ГО «Спілка ветеранів та учасників АТО» долучилася до вирішення проблеми, небайдужі мешканці внесли свій посильний внесок, допомогу в втіленні практики надав депутат обласної ради та значний внесок надано з бюджету громади.

Бюджет практики, обсяги та джерела фінансування, співфінансування, внесок громади тощо.

Бюджет практики 990 тис.грн. За кошти гранту отриманого ГО «Спілка ветеранів та учасників АТО» від ПРООН Україна, встановлено дев’ять безпечних зупинок на суму 350 тис.грн., ще десять зупинок встановлено за кошт небайдужих мешканців громади, загальною сумою 345 тис.грн.

Вуличне освітлення проведено за кошт субвенції ОДА до місцевого бюджету в розмірі 500 тис.грн. та 100 тис. грн. – цільова допомога від депутата обласної ради.

На встановлення камер відеоспостереження 80 тис.грн. – цільова допомога депутата обласної ради та 10 тис.грн. видатки місцевого бюджету.

Наявність розроблених локальних документів в процесі реалізації практики: рішень органів місцевого самоврядування, програм, положень, договорів тощо